Συμφωνία ΗΠΑ-Pfizer για 100 εκατ. πρόσθετες δόσεις του εμβολίου

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 16:50
UPD:16:52
REUTERS/POOL
A- A A+

Η αμερικανική κυβέρνηση θα πληρώσει στην Pfizer σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια για 100 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου COVID-19 για να ενισχύσει τον εφοδιασμό της καθώς η χώρα αντιμετωπίζει  αύξηση των λοιμώξεων.

Η εταιρεία θα παραδώσει τουλάχιστον 70 εκατομμύρια δόσεις έως τις 30 Ιουνίου και οι υπόλοιπες το αργότερο στις 31 Ιουλίου, δήλωσε η Pfizer την Τετάρτη, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων σε 200 εκατομμύρια για μια συνολική τιμή περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η νέα συμφωνία έρχεται εν μέσω ενός άλματος στις μολύνσεις, καθώς οι ΗΠΑ που πρόσθεσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα σε μόλις έξι ημέρες, σύμφωνα με ένα ρελέ του Reuters.

Τα εμβόλια της Pfizer έχουν ήδη διατεθεί σε ολόκληρη τη χώρα μετά τη λήψη της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στις αρχές του μήνα.

«Αυτή η νέα ομοσπονδιακή αγορά μπορεί να δώσει στους Αμερικανούς ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη ότι θα έχουμε εφοδιασμό για να εμβολιάσουμε κάθε Αμερικανό που το θέλει μέχρι τον Ιούνιο του 2021», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ

«Η εξασφάλιση περισσότερων δόσεων από την Pfizer και τη BioNTech για παράδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά δόσεων σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Operation Warp Speed.»

Η κυβέρνηση έχει επίσης την επιλογή να αποκτήσει έως και 400 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου.

Περισσότεροι από 600.000 Αμερικανοί έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις εμβολίου COVID-19 από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το πρώτο κύμα εμβολιασμών έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στους τροφίμους γηροκομείων, καθώς και σε μερικούς κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι Αμερικανοί σε «μη απαραίτητες» θέσεις εργασίας θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουν μήνες για τη σειρά τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή