ΗΠΑ: Εμβολιάστηκε και ο Μ. Πενς κατά του κορωνοϊού

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 16:01
UPD:17:01
REUTERS/CHERISS MAY
A- A A+

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς έκανε πριν λίγο το εμβόλιο του κορωνοϊού ζωντανά στην τηλεόραση, λέγοντας στο κοινό και τους γιατρούς: «Δεν ένιωσα τίποτα».

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο στόχος της κίνησης ήταν «να προωθήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να δημιουργήσει εμπιστοσύνη μεταξύ του αμερικανικού λαού».

Η σύζυγος του κ. Πενς και ο στρατηγός Τζερόμ Άνταμς έκαναν επίσης το εμβόλιο.

Τη Δευτέρα οι ΗΠΑ άρχισαν να κυκλοφορούν το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech. Το πρώτο εμβόλιο που θα εγκριθεί στις ΗΠΑ προσφέρει έως και 95% προστασία έναντι του Covid-19. Τα πρώτα τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου διανέμονται σε τοποθεσίες στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το δεύτερο εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από τη Moderna, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Νωρίτερα με ανάρτησή του, ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος νόσησε το φθινόπωρο από Covid-19, είπε πως το εμβόλιο εγκρίθηκε παρόλο που δεν έχουν γίνει ακόμα οι επίσημες ανακοινώσεις. Πάντως και ο Μάικ Πενς δήλωσε πως η έγκριση του εμβολίου της Modenra κατά του νέου κορωνοϊού από τις ΗΠΑ μπορεί να δοθεί σε λίγες ώρες.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εμβολιαστεί μετά την ανάληψη καθηκόντων στις 20 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το BBC.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή