Ιστορικό ρεκόρ για το Bitcoin: Πάνω από τα 20.000 δολάρια η αξία του

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 11:22
UPD:11:27
REUERS/Mike Segar
A- A A+

Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin σημείωσε νέο ρεκόρ, με την αξία του να σπάει το όριο των 20.000 δολαρίων.

Το ευμετάβλητο κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 170% φέτος, εν μέσω αναταραχής και αστάθειας στις αγορές. Όπως αναφέρει το BBC, την Τετάρτη το Bitcoin σημείωσε «άλμα» 4,5%, φτάνοντας τα 20.440 δολάρια, ωθούμενο από τη ζήτηση από πλευράς μεγαλοεπενδυτών που βλέπουν θετικά τη δυνατότητά του για γρήγορα κέρδη.

Υπάρχουν επίσης προσδοκίες πως θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ως μέθοδος πληρωμών από εταιρείες όπως η Starbucks και η Microsoft. Ωστόσο, συνεχίζει να αποτελεί μια κούρσα σε «ανώμαλο έδαφος» για τους επενδυτές, με το κρυπτονόμισμα να περνά τα 19.000 δολάρια τον Νοέμβριο, πριν πέσει ξανά. Σε ένα προηγούμενο «ράλι» το 2017 έφτασε κοντά στο να σπάσει το όριο των 20.000 δολαρίων, ωστόσο έχει σημειώσει και ακραία χαμηλά, πέφτοντας κάτω από τα 3.300 δολάρια.

Το γνωστό ψηφιακό νόμισμα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη στήριξη ως μέσο πληρωμών, με το PayPal μεταξύ αυτών που στράφηκαν πρόσφατα στα ψηφιακά νομίσματα. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που προειδοποιούν για τους κινδύνους του, δεδομένου του πολύ ευμετάβλητου χαρακτήρα του.

Προτεινόμενα για εσάς