Εφτασαν στη Σόφια οι πέντε νοσοκόμες και ο γιατρός

Ε.Ε. και Γαλλία χαιρετίζουν την απόφαση της Λιβύης
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 10:23
EPA/VASSIL DONEV

A- A A+

Προσγειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο της Σόφιας το αεροσκάφος που μεταφέρει από την Τρίπολη της Λιβύης τις πέντε νοσοκόμες και το γιατρό που απελευθερώθηκαν μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια φυλάκισης για την υπόθεση των βρεφών που μολύνθηκαν από τον ιό του AIDS.

Στο αεροσκάφος που διέθεσε η γαλλική κυβέρνηση επέβαιναν η σύζυγος του γάλλου προέδρου Σεσιλιά Σαρκοζί και η ευρωπαία επίτροπος Μπενίτα Φερέρο Βάλντνερ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών Ντιμιτάρ Τσάνστεφ είχε ανακοινώσει ότι θα απονεμηθεί χάρη στις πέντε βουλγάρες νοσοκόμες και στον παλαιστινιακής καταγωγής γιατρό τη στιγμή που θα φτάσουν στη Σόφια.

«Κίνηση ανθρωπιάς»

Η ΕΕ και η Γαλλία χαιρέτισαν σήμερα την «κίνηση ανθρωπιάς» της Λιβύης. «Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρετίζουν την κίνηση ανθρωπιάς της Λιβύης και του ανώτατου ηγέτη της και δεσμεύονται πως θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό», επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες.

«Εκφράζουν επίσης τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους στον εμίρη και στο κράτος του Κατάρ για τη μεσολάβησή τους που βοήθησε στην ευτυχή αυτή κατάληξη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή