ΠΟΘΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 21:35
A- A A+

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) με αυστηρή την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΘΑ και των πρωτοβάθμιων Σωματείων συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη στον οποίο έθεσαν ζητήματα του Μητρώου και ιδιαίτερα της άρσης της καταληκτικής ημερομηνίας εγγραφής, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι συνάδελφοι στο επίδομα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, την επέκταση των επιδομάτων για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο.

Επίσης όσοι αποζημιωθούν μέσω Μητρώου, να είναι δικαιούχοι και της μείωσης ενοικίου, όπως συμβαίνει και με τις αναστολές εργασίας. Καθώς και αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, όλων των ειδών συνδέσεων τηλεφωνίας, ενέργειας, δημοτικών τελών καθώς και απαγόρευση διακοπής ρεύματος, εξώσεων. Τέλος ζητήθηκε να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΠΟΑ «..προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό...» (άρθρο 69) που αφορά στον ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στα συναρμόδια Υπουργεία και θα στηρίξει το αίτημα για κοινή τηλεδιάσκεψη.  

Προτεινόμενα για εσάς