Τζόνσον: Ικανοποιημένος από την έναρξη του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 10:35
UPD:10:36
REUTERS/POOL
A- A A+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σήμερα Τρίτη και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους που έχουν προσφερθεί εθελοντικά για τις δοκιμές.

«Θα νικήσουμε μαζί», δήλωσε ο Τζόνσον σε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσε τους Βρετανούς να εξακολουθήσουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες που στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Από τη μεριά του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι θα εμβολιασθεί θα είναι κατάλληλη η ώρα.

«Ανυπομονώ να το κάνω και θα γίνει όταν έρθει η ώρα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Ερωτηθείς εάν το Λονδίνο θα μεταβεί σύντομα στην πρώτη βαθμίδα των περιορισμών για τον κορωνοϊό, είπε ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονταν σε κάποιες περιοχές του Λονδίνου και οι Λονδρέζοι θα πρέπει να τηρούν τους ισχύοντες κανόνες.

Σε ξεχωριστή του συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, ανέφερε πως αναμένει έως τα Χριστούγεννα εκατομμύρια Βρετανοί να έχουν εμβολιασθεί.

«Αναμένουμε εκατομμύρια δόσεις πριν από το τέλος του έτους» και στην ερώτηση πόσο γρήγορα θα εμβολιασθούν οι πολίτες απάντησε: «Εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή