Στη Haas ο γιος του Σουμάχερ, Μικ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 13:02
UPD:13:20
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

«Με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να εκφράσω τις δυνατότητές μου»: Ο Μικ Σουμάχερ, στην πρώτη του δήλωση ως μελλοντικός οδηγός της Haas F1 Team, ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τη Scuderia Ferrari και τη Ferrari Driver Academy.

«Πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να πραγματοποιήσω το όνειρο να φτάσω στη Φόρμουλα 1», πρόσθεσε ο Γερμανός οδηγός. «Ευχαριστώ όλους όσοι το έκαναν αυτό δυνατό και δεν βλέπω την ώρα να εργαστώ με τη νέα μου ομάδα».

Πριν μπορέσει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στη μεγάλη πρόκληση της Formula 1, πάντως, ο Μικ καλείται να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα της Formula 2, στο οποίο μετέχει με την ομάδα της Prema.

Ο γιος του θρυλικού Μίχαελ Σουμάχερ, με ακόμη ένα γύρο να απομένει - στο Μπαχρέιν αυτό το Σαββατοκύριακο, ταυτόχρονα με τη Φόρμουλα 1 - προηγείται με 14 πόντους διαφορά από τον Κάλουμε Άιλοτ και 43 από τον Ρώσο Νικίτα Μαζέπιν.

Μέχρι αυτό το σημείο στη σεζόν του 2020, ο Μικ έχει τρεις νίκες και άνοδο οκτώ φορές στο βάθρο, αποδεικνύοντας ότι είναι ο πιο συνεπής οδηγός στο πρωτάθλημα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Μικ Σουμάχερ θα κάνει το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 την επόμενη σεζόν, αγωνιζόμενος με μια ομάδα (Haas F1) η οποία έχει μια ισχυρή και καλά εδραιωμένη σχέση με τη Scuderia Ferrari», σχολίασε ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος, Ματία Μπινότο.

«Ο Μικ είναι ένας πολύ ταλαντούχος νεαρός και στην αμερικανική ομάδα θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί σταδιακά, υποστηριζόμενος από την Ferrari Driver Academy, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια».

Ο 21χρονος Γερμανός θα λάβει μέρος με την αμερικανική ομάδα στις δοκιμές του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι, στις 11 Δεκεμβρίου. Η Haas έχει ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον Ρώσο Νικίτα Μαζέπιν, επίσης οδηγό της Formula 2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις