Μια Aston Martin και ένα πάρτι

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 08:08
EPA/SANDRO CAMPARDO
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

Κόσμος νοσεί και χρεοκοπεί. Κόσμος πονά και αγωνιά. Πόσο να αντέξεις με τις αντένες ψηλά, ενώ τρέχουν και στα καθημερινά πολλά; Όσο κρατάει η έκτακτη κατάσταση δεν αναστέλλονται τα υπόλοιπα. Υποχρεώσεις, άγχη, ταλαιπωρίες, γραφειοκρατία, δουλειά στην κόψη. Αποτυπώνονται στην όψη. Δειλό το χαμόγελο, τσιγγούνικο στη δόση. 

Ώσπου σου πέφτουν κατακέφαλα μια Aston Martin και ένα κορονοπάρτι και ξεχνάς. Μια Aston Martin στο Μπάντεν Μπάντεν, που κατέχει εξέχουσα θέση στη λίστα των κοσμικών προορισμών ευεξίας, και ένα πάρτι στις Βρυξέλλες, με ευρωβουλευτή και διπλωμάτες, των περιοριστικών μέτρων παραβάτες, και ξεχνάς. Ξεχνάς και γελάς από τα τρίσβαθα της κοιλιάς. Γέλιο παρενθετικό, ανεμπόδιστο, θεραπευτικό.

Γελάς με τους Κοκούς, που έχουν πόζα και γίνονται χιουμοριστική πρόζα, γελάς με τους Κοκούς, επιτυχημενάκηδες διαχρονικούς. Γελάς και τη Μαντάμ Σουσού συμπαθάς. Μπονζούρ και μπονσουάρ!  

Γελάς με τις πεθυμιές και τις ξιπασιές, γελάς και με τις στραβές. Διαβάζω ότι η αστυνομία στις Βρυξέλλες επέβαλε πρόστιμα σε καμιά εικοσαριά άνδρες, αρκετούς θεσμικούς, εν αδαμιαία περιβολή, που επικαλέστηκαν ασυλία διπλωματική. Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο ζάβαλος ευρωβουλευτής προσπάθησε να διαφύγει από το παράθυρο, αλλά τραυματίστηκε ο άμπαλος και συνελήφθη. Προτού το περιστατικό αναπαυθεί στη λήθη, πέταξε στα πλήθη. «Θέλετε να κάνετε μια γρήγορη απόδραση από τις Βρυξέλλες; Έχουμε πτήσεις από μόλις 14,99 ευρώ (σε αυτή την περίπτωση δεν συνιστούμε τη θέση του παραθύρου)».

Παράθυρο στην ευθυμία, που επιτείνεται από των ξεσκολισμένων τη δικαιολογία. Μεταξύ ελαφράδας, βαρεμάρας, πονηριάς, ανοησίας, παρακμής και αταραξίας γελοιοποιούν με τα σκέρτσα και τα ντέρτια τους την κλεισούρα και τον πόνο των πολλών και γελοιοποιούνται. Συντρίβουν και συντρίβονται. Ίσως η διακωμώδηση είναι η τιμωρία τους. Ο καθένας διαλέγει τον τρόπο γελοιοποίησής του. Σαν επινοημένη φάρσα.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή