Γκροζάν: Είδα το θάνατο να έρχεται πάνω μου

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 20:09
UPD:20:30
Pool via REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

Ο Ρομέν Γκροζάν δήλωσε πως ένιωσε πολύ κοντά στο θάνατο, καθώς προσπαθούσε να βγει από το φλεγόμενο μονοθέσιό του μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο κυριακάτικο γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Ο πιλότος της Haas χτύπησε στις μπαριέρες μετά τη στροφή 3 στον πρώτο γύρο τού αγώνα, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να κοπεί στα δύο και στη συνέχεια να πιάσει φωτιά.

«Αισθάνθηκα ότι κράτησε πολύ περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Βλέπω τις φλόγες στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου. Σκέφτηκα πολλά πράγματα -συμπεριλαμβανομένου του Νίκι Λάουντα- και σκέφτηκα ότι δεν ήταν δυνατόν να τελειώσει έτσι, όχι τώρα. Δεν μπορούσα να τελειώσω την ιστορία μου στη Φόρμουλα Ένα έτσι», είπε.

«Για τα παιδιά μου, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να βγω. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά, επομένως την αισθάνθηκα ξεκάθαρα να καίει πάνω στο σασί. Βγήκα έξω, τότε αισθάνθηκα κάποιον να με τραβάει από τη φόρμα, επομένως ήξερα ότι ήμουν έξω».

Ο άνθρωπος που τον τράβηξε ήταν ο γιατρός της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Ίαν Ρόμπερτς, από τα πρώτα άτομα που έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος.

«Περισσότερο φοβήθηκα για την οικογένειά μου και τους φίλους μου, φυσικά τα παιδιά μου που είναι η μεγαλύτερη πηγή μου υπερηφάνειας κι ενέργειας, παρά για μένα στο τέλος» είπε στη συνέχεια ο Γκροζάν. 

«Είναι το μεγαλύτερο ατύχημα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Το μονοθέσιο να πιάνει φωτιά, να εκρήγνυται, και την μπαταρία να τυλίγεται επίσης στις φλόγες, επομένως αυτό πρόσθεσε πολλη ενέργεια στο αποτέλεσμα».

Πάντως, παρότι οι σκηνές από το ατύχημα θα μείνουν στο μυαλό του σε όλη τη ζωή του, όπως είπε, ο Γκροζάν είναι αποφασισμένος να ξαναμπεί στο μονοθέσιο για τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τη Haas, στο Άμπου Ντάμπι (13/12), εκεί όπου «κλείνει η αυλαία» της Φόρμουλα Ένα για το 2020.

«Νομίζω ότι υπάρχει κάποια δουλειά σε ψυχολογικό επίπεδο που πρέπει να γίνει, επειδή πραγματικά είδα τον θάνατο να έρχεται. Όμως, επίσης υπάρχει η ανάγκη να επιστρέψω στο μονοθέσιο, ει δυνατόν στο Άμπου Ντάμπι, για να τελειώσω την ιστορία μου στη Φόρμουλα Ένα με έναν διαφορετικό τρόπο», δήλωσε.

«Ήταν σχεδόν σαν μια δεύτερη γέννηση. Το να βγω από τις φλόγες εκείνη την ημέρα είναι κάτι που θα "σημαδέψει" τη ζωή μου για πάντα. Δεν ξέρω αν η λέξη "θαύμα" υπάρχει ή εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έλεγα ότι δεν ήταν η ώρα μου (να πεθάνω)».

Ο γενικός διευθυντής της Haas, Γκίντερ Στάινερ, αποκάλυψε σήμερα ότι ο Γκροζάν θα μείνει στο νοσοκομείο γι' ακόμη ένα βράδυ, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα για τα εγκαύματα που υπέστη στο ατύχημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις