Έκκληση Ράις για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Μεσανατολικό

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 18:04
A- A A+

Να αδράξουν τις ευκαιρίες για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας κάλεσε ¶ραβες και Ισραηλινούς η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, λίγο πριν από τη συνάντησή της με την Ισραηλινή ομόλογό της Τζίπι Λίβνι.

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά, καθώς δεν θα θέλαμε να χαθούν οι ευκαιρίες αυτές λόγω έλλειψης προετοιμασίας» σημείωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Από την πλευρά της, η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ σκοπεύει να μη χαθεί η ευκαιρία προώθησης του διαλόγου με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και την παλαιστινιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ.

Η Ράις έφτασε σήμερα στο Ισραήλ, τρίτο σταθμό της περιοδείας της στην περιοχή, με στόχο να προετοιμάσει τις συνθήκες διεξαγωγής μιας διεθνούς διάσκεψης για την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Ισραηλινό υπουργό ¶μυνας Εχούντ Μπαράκ, τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και στη συνέχεια απόψε με τον πρωθυπουργό Εχούντ Όλμερτ.

Αύριο θα μεταβεί στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή