Αναβλήθηκε το πρόγραμμα της FIA για την ανακάλυψη γυναικών πιλότων

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 13:32
UPD:13:39
Action Images/Peter Cziborra
A- A A+

Η τελική φάση του προγράμματος FIA Girls on Track - Rising Stars, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Μαρανέλο αυτήν την εβδομάδα, αναβλήθηκε μετά το θετικό στην Covid-19 τεστ ενός από τα τέσσερα κορίτσια-φιναλίστ.

Οι πρωταγωνίστριες του καθοριστικού καμπ της πρωτοβουλίας που έθεσε η FIA Women in Motorsport Commission, με στόχο την ανακάλυψη και  υποστήριξη των κορυφαίων νέων ταλέντων που θα ξεκινήσουν στον επαγγελματικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, είχαν ξεκινήσει απομακρυσμένους ελέγχους, μαθήματα κι εργαστήρια εν αναμονή του αποτελέσματος του υποχρεωτικού τεστ, προκειμένου να προχωρήσουν με τις δραστηριότητες του προγράμματος που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα.

Η θετικότητα στο τεστ εμπόδιζε ένα από τα κορίτσια να συμμετάσχει στο υπόλοιπο καμπ και γι΄ αυτόν το λόγο, προκειμένου να δοθεί σε όλους τους φιναλίστ η ευκαιρία να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους, η FIA Women in Motorsport Commission και η Ferrari Driver Academy συμφώνησαν να αναβάλουν τη δραστηριότητα. Μια νέα ημερομηνία θα κοινοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν ήδη σε απομόνωση περιμένοντας το αποτέλεσμα του τεστ, δεν είχε επαφή με άλλα άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εκτός από τον ενήλικα που τη συνόδευε και παραμένει σε καραντίνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις