Επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα σε Υεμένη και Πακιστάν

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2007 15:20
A- A A+

Τέσσερις ένοπλοι της Αλ Κάιντα έπεσαν νεκροί κατά την επιχείρηση των των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης σε κρησφύγετο της οργάνωσης κοντά στην πόλη Μαρίμπ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

Οι ένοπλοι εμπλέκονταν στη βομβιστική επίθεση κατά την οποία βρήκαν τον θάνατο οκτώ ισπανοί τουρίστες και δύο υπήκοοι της Υεμένης τον περασμένο μήνα.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν και δύο στρατιώτες.

Στο Πακιστάν ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ένα κρησφύγετο της Αλ Κάιντα στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, στη διάρκεια εφόδου στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 ισλαμιστές, μεταξύ των οποίων ¶ραβες, Τατζίκοι και Τσετσένοι.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές, αυτή η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε χθες ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση του στρατού εναντίον προσκείμενων στους Ταλιμπάν φανατικών ισλαμιστών τον τελευταίο μήνα.

Εν τω μεταξύ αύριο συνέρχεται στην Καμπούλ η παραδοσιακή λαϊκή συνέλευση Ζίργκα, στην οποία θα πάρουν μέρος περίπου 700 φύλαρχοι και θρησκευτικοί ηγέτες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης του αγώνα κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν στις δύο χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή