Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται στην πόλη Τσαρ Καλογιάν στη βορειανατολική Βουλγαρία που επλήγη από πλημμύρες λόγω των καταρρακτωδών βροχών τις τελευταίες τρεις ημέρες, ενώ καταστράφηκαν τουλάχιστον 1.000 σπίτια.
Σήμερα άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην περιοχή και τρεις ομάδες από το Ράζγκραντ εργάζονται για την αποκατάσταση της υδροδότησης. Ταυτόχρονα άρχισε η απολύμανση των περιοχών που πλημμύρισαν.
Από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν δομικά υλικά και οικιακός εξοπλισμός σε οικογένειες, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Για άστεγες οικογένειες διατέθηκαν σε πρώτη φάση ως προσωρινά καταφύγια δεκαέξι τροχόσπιτα.
Προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν και στην Ισπανία. Νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε προάστια, αλλά και στο κέντρο της Βαρκελώνης και σε περιοχές της Καταλωνίας (βορειοανατολικά), σήμερα, ενώ οι καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις στην κίνηση των σιδηροδρόμων.
Στις 23 Ιουλίου είχε σημειωθεί μεγάλης διάρκειας διακοπή της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα πάνω από 350.000 άνθρωποι να παραμείνουν χωρίς ηλεκτρικό ακόμη και για 48 ώρες.
Την ίδια ώρα φόβοι για επιδημίες εκφράζονται στη νότια Ασία μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν από τον Ιούνιο την περιοχή και κυρίως το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και Ινδία και έχουν στοιχίσει την ζωή σε περίπου 1.900 ανθρώπους. Τα σωστικά συνεργεία άρχισαν να μοιράζουν νερό και τρόφιμα στα εκατομμυρία των αστέγων, αλλά η Unicef και μη κυβερνητικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους για επιδημίες, παρότι η στάθμη των υδάτων έχει υποχωρήσει.
Τα Ηνωμένα Εθνη υπολογίζουν σε περίπου 28 εκατομμύρια αυτούς που εγκατέλειψαν ή έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες, ενώ εκατομμύρια από αυτούς δεν έχουν πόσιμο νερό και τρόφιμα. Στην Ινδία οι νεκροί, από την 1-η Ιουνίου, πλησιάζουν τους 1.430, στο Μπαγκλαντές τους 330 και τους 100 περίπου στο Νεπάλ.