Γαλλία: Στο Παρίσι μεταφέρεται ο δράστης της επίθεσης της Νίκαιας - Τελετή στη μνήμη των θυμάτων το Σάββατο

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 20:06
UPD:20:10
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

Ο δράστης της επίθεσης στον Καθεδρικό της Νίκαιας, βαριά τραυματισμένος και θετικός στον νέο κορωνοϊό, μεταφέρθηκε φυλασσόμενος, αεροπορικώς στο Παρίσι. Αστυνομικοί από ελίτ μονάδες RAID ήταν στο αεροπλάνο, ανέφεραν πηγές του αεροδρομίου.

Εκτός από τον τρομοκράτη, έντεκα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση και δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι από την έναρξη της έρευνας για την επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων.

«Έφυγε, και για εμάς είναι ανακούφιση», σχολίασε ο AFP Μισέλ Φουέντες, γενικός γραμματέας του σωματείου FO-Santé στη Νίκαια, προκαλώντας "την ανησυχία του προσωπικού" για τον οποίο η παρουσία του ο δράστη της επίθεσης στο CHU Pasteur αναβίωσε τις τρομερές αναμνήσεις της επίθεσης στις 14 Ιουλίου 2016.

Τελετή στη μνήμη των θυμάτων το Σάββατο

Μία τελετή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης θα δοθεί το Σάββατο στη Νίκαια, παρουσία του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ο Ματινιόντην Παρασκευή.

Παρών θα είναι και ο Νικολά Σαρκοζί, ενώ έχουν προσκληθεί  όλοι οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας, όπως είθισται για αυτού του είδους την τελετή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, το οποίο θα πραγματοποιηθε, ο αρχηγός της κυβέρνησης θα εκφωνήσει λόγο. και θα έχει χρόνο για συζήτηση με τις οικογένειες των θυμάτων. Θα τιμήσει επίσης τους δημοτικούς αστυνομικούς της Νίκαιας, σύμφωνα με το προγραμματισμένο πρόγραμμα της τελετής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την Le Monde.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή