Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Mercedes

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 19:08
UPD:19:14
REUTERS/Eddie Keogh
A- A A+

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε δύο ημέρες στη Mercedes και όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, οι οδηγοί της ο Λιούις Χάμιλτον και ο Βάλτερι Μπότας, είναι υποχρεωμένοι να ζούν «σαν ερημίτες», προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος να προσβληθούν από τον ιό.

Εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας ανέφερε πως ολόκληρη η ομάδα υποβλήθηκε σε νέο έλεγχο μετά το πρώτο κρούσμα που διαγνώστηκε χθες, ενόψει του κυριακάτικου Γκραν Πρι στο Νίρμπουργκρινγκ.

Ένα από τα νέα τεστ έδειξε θετικό, ενώ σε ένα άλλο έδωσε ασαφές αποτέλεσμα. Άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας, όλοι αρνητικοί, μπήκαν στη συνέχεια σε απομόνωση σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Φόρμουλα Ένα, ενώ έξι αντικαταστάτες τους ήρθαν αεροπορικώς από την Αγγλία στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, ο Βολφ απέκλεισε το ενδεχόμενο η Mercedes να εφοδιάσει με μονάδες ισχύος τις Red Bull και AlphaTauri μετά την αποχώρηση της Honda από τη Φόρμουλα Ένα, στο τέλος του 2021.

Ήδη, η γερμανική εταιρεία προμηθεύει κινητήρες στην εργοστασιακή ομάδα της, στη Racing Point και τη Williams, ενώ από του χρόνου θα συνεργάζεται και με τη McLaren, την ώρα που η Ferrari παρέχει μονάδες ισχύος στη δική της ομάδα, καθώς και στις Haas και Alfa Romeo.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις