Μέλος της Mercedes θετικό στον κορωνοϊό

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 20:37
UPD:20:52
Pool via REUTERS/MIGUEL MEDINA
A- A A+

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως όμως οι δυο οδηγοί της, ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον και ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, είναι «καθαροί».

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Αυτό έχει αντιμετωπιστεί και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), δουλεύοντας στενά με τη FIA».

Την περασμένη εβδομάδα η Φόρμουλα Ένα ανέφερε 10 κρούσματα κορονοϊού, στο πλαίσιο του τριημέρου για το γκραν πρι του Σότσι (Ρωσία), αλλά όλα ήταν σε βοηθητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην επηρεαστούν οι ομάδες.

Ο αγώνας στο Σότσι ήταν ο πρώτος με σημαντικό αριθμό θεατών στις εξέδρες, καθώς οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 30.000 θεατές επισκέπτονταν το Ολυμπιακό Πάρκο της πόλης κάθε μέρα.

Ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες (Racing Point), ο οποίος απουσίασε από τους δύο αγώνες του Αυγούστου που πραγματοποιήθηκαν στο Σίλβερστοουν, παραμένει μέχρι στιγμής ο μοναδικός οδηγός στη Φόρμουλα Ένα που προβλήθηκε από την Covid-19.

Οι ομάδες προετοιμάζονται για τον αγώνα του Αϊφελ, την Κυριακή στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, στη Γερμανία. Μετά τους πρώτους 10 αγώνες της σεζόν ο Χάμιλτον προηγείται στην κατάταξη, με διαφορά 44 βαθμών από τον Μπότας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις