H Microsoft θέλει να επιστρέψει νερό στα οικοσυστήματα που δραστηριοποιείται

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 13:10
UPD:13:19
A- A A+

Σε μια προσπάθειά της να ενισχύσει το οικολογικό της προφίλ, η Microsoft δηλώνει ότι θα αναπληρώσει το νερό που καταναλώνει.

Ο στόχος που θέτει η Microsoft είναι πολύ υψηλός, καθώς η εταιρεία δηλώνει ότι θα καταφέρει να επιστρέφει στα διάφορα οικοσυστήματα στα οποία δραστηριοποιείται μεγαλύτερη ποσότητα νερού από εκείνη που καταναλώνει. Μάλιστα, η Microsoft πιστεύει ότι θα έχει καταφέρει να το πράξει αυτό μέχρι και το 2030. Ο στόχος της Microsoft επεκτείνεται συνολικά στο ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας μέχρι και το έτος 2030, πιστοποιώντας ότι η επιβάρυνση στο περιβάλλον από τη δραστηριότητά της θα είναι μικρότερη από τα οφέλη.

Σημασία έχει, πάντως, να δει κανείς και τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει η Microsoft ότι θα γίνει αυτό εφικτό. Το πρώτο στάδιο είναι να γίνει μια καλύτερη και πιο ορθολογική κατανάλωση νερού, ειδικά για υδροηλεκτρικούς σκοπούς. Το δεύτερο στάδιο είναι να αναληφθούν προσπάθειες για την αναπλήρωση νερού από την εταιρεία, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές. Για το λόγο αυτό αναμένεται να αφαιρεθούν υλικά που δεν επιτρέπουν την αναπλήρωση των υδάτινων πόρων, όπως είναι για παράδειγμα, η άσφαλτος.

Ένας στόχος της Microsoft είναι να κάνει χρήση της τεχνολογίας της, ειδικά όσον αφορά στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης προκειμένου να γίνει καλύτερος σχεδιασμός των παρεμβάσεων στη λειτουργία των επιμέρους τμημάτων της με γνώμονα την καλύτερη προστασία των οικοσυστημάτων και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το παράδειγμα της Microsoft το ακολουθούν και άλλες εταιρείες, όπως είναι η Apple, η οποία έχει θέσει παρόμοιους στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που γεννά αισιοδοξία για το ενδεχόμενο κατάργησης των ανθρώπινων παρεμβάσεων και της δραστηριότητας των επιχειρήσεων που επισπεύδουν την κλιματική αλλαγή. Μπορεί το έτος 2030 να φαίνεται μακρινό, αλλά εάν δεν ληφθούν μέτρα από τώρα, τότε τα πράγματα για τον πλανήτη θα γίνουν πολύ χειρότερα, επομένως είναι καλοδεχούμενη η πρόληψη από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς