Νέοι μεταλλαγμένοι, αριστουργηματικός Γκοντάρ και θρυλικές επανεκδόσεις

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 13:15
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Γλυκόπικρη κομεντί ενηλικίωσης, νεανικό ρομαντικό δράμα, εναλλακτική υπερηρωική περιπέτεια με έντονα στοιχεία τρόμου και σασπένς, επανέκδοση ρομαντικής κομεντί, εμβληματική ταινία του Γκοντάρ και ισπανική κωμωδία ανοίγουν επίσημα τη νέα κινηματογραφική σεζόν.

«Η Τέχνη της Ενηλικίωσης»  

Στην κωμωδία του Τζαντ Άπατου, ο Σκοτ είναι ένας αργόσχολος νεαρός με τραυματικές μνήμες, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό του πατέρα του, που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον του ως πυροσβέστης. Ζει χωρίς καμία φιλοδοξία και υπευθυνότητα, πέρα από την προσπάθειά του να γίνει tattoo artist. Όλα θα αλλάξουν όταν η μητέρα του (Μαρίζα Τομέι) θα ερωτευτεί έναν νεότερο πυροσβέστη, γεγονός που θα αναταράξει τον ψυχικό κόσμο του Σκοτ, ο οποίος θα νιώσει ότι ο πατέρας του πάει να «αντικατασταθεί» - και τότε η ζωή του θα μπει σε άλλη τροχιά, με απρόβλεπτες συνέπειες.

O Άπατου σκηνοθετεί την αυτοβιογραφία του Πιτ Ντέιβιντσον (Saturday Night Live), ως μια σύγχρονη, ωμή, γλυκόπικρη κομεντί ενηλικίωσης. Η ταινία παρουσιάζει με ειλικρίνεια μια γενιά νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ανοιχτά τα ψυχολογικά τραύματα, τις καταστροφικές εξαρτήσεις και τις ασύμμετρες προκλήσεις της ενήλικης ζωής.

 

«After 2: Μετά τη Σύγκρουση»

Στο νεανικό ρομαντικό δράμα του Ρότζερ Καμπλ, που βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Άννα Τοντ, η Τέσα αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει πρακτική στον εκδοτικό Οίκο που πάντα ονειρευόταν. Παράλληλα, όμως, τη φλερτάρει ένας συνάδελφός της, κάτι που κάνει τον Χάρντιν να πεισμώσει και να αποφασίζει να την κερδίσει ξανά, μετά το μεγάλο λάθος που έκανε στο παρελθόν εις βάρος της.

Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονές του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει… για την αγάπη; Μετά τη σύγκρουση…η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

 

«Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι»  

Η εναλλακτική υπερηρωική περιπέτεια -με έντονα στοιχεία τρόμου και σασπένς- του Τζος Μπουν είναι ένα αυθεντικό θρίλερ τρόμου, τοποθετημένο σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο. Τέσσερις νεαροί μεταλλαγμένοι κρατούνται σε απομονωμένο νοσοκομείο υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Μία από τις γιατρούς που τους παρακολουθεί, πιστεύει πως συνιστούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, την ώρα που προσπαθεί να τους μάθει να χειρίζονται σωστά τις ξεχωριστές δυνάμεις τους. Όταν μια πέμπτη μεταλλαγμένη φτάνει στο νοσοκομείο και ενώνεται με τους υπόλοιπους, τότε αρχίζει να συμβαίνει μια σειρά από παράξενα και επικίνδυνα περιστατικά. Τότε, οι νέες τους ικανότητες, αλλά και η φιλία τους, θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

Μετά τη νουάρ αισθητική του «Logan», οι X-Men παίζουν με τον τρόμο και το θρίλερ.  

«Σαμπρίνα»

Στην επανέκδοση της δημιουργίας του Μπίλι Γουάιλερ, δύο αδέλφια, ο Λάινους και ο Ντέιβιντ Λάραμπι, κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Ο σοβαρός Λάινους αφοσιώνεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο Ντέιβιντ ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις όμορφες κοπέλες. Η κόρη του σοφέρ της οικογένειας, η Σαμπρίνα, επιχειρεί να αυτοκτονήσει από έρωτα για τον Ντέιβιντ, αλλά ο Λάινους τής σώζει τη ζωή. Ο πατέρας της τότε τη στέλνει στο Παρίσι για σπουδές, όπου θα μεταμορφωθεί σε μια καλλιεργημένη και γοητευτική γυναίκα. Όταν επιστρέφει στην έπαυλη των Λάραμπι, τα πάντα αλλάζουν, αφού ο Ντέιβιντ εντυπωσιάζεται μαζί της, ενώ ο Λάινους αρχίζει να τη φλερτάρει.

Το πρόσωπο της Όντρεϊ Χέπμπορν, η γοητεία του Γουίλιαμ Χόλντεν, το στραβό καπέλο του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ συνυπάρχουν σε μια απολαυστική ταινία με την πρόφαση της ρομαντικής κομεντί.

«Με Κομμένη την Ανάσα»  

Στην επανέκδοση -με αποκατεστημένες κόπιες- της εμβληματικής ταινίας του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, «σημαία» του κινήματος της νουβέλ βαγκ, ο Μισέλ πιστεύει ότι η ζωή είναι σινεμά. Θα κλέψει το αυτοκίνητο που θα τον οδηγήσει από την Μασσαλία στο Παρίσι κι εκεί θα διεκδικήσει την Πατρίτσια, το κορίτσι που δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του. Όταν, όμως, στην πορεία σκοτώνει έναν αστυνομικό, η αναμέτρησή του με την αληθινή ζωή είναι θέμα χρόνου. Στην εμβληματική ταινία του Γκοντάρ, πρωταγωνιστούν οι Ζαν-Πολ Μπελμοντό και Τζιν Σίμπεργκ.

«Όταν Έγινα Πλούσιος»  

Στην κωμωδία του Αλβάρο Φερνάντεζ Αρμέρο ένας άνεργος άντρας βρίσκεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, όταν η γυναίκα του κάνει αίτηση διαζυγίου. Απελπισμένος και αβέβαιος σχετικά με το μέλλον του αγοράζει ένα λαχείο, πεισμένος ότι η φτώχεια, είναι η αιτία όλων των προβλημάτων του... και κερδίζει 20 εκατομμύρια ευρώ! Ο οικονομικός σύμβουλός του τού προτείνει να τα κρύψει μέχρι να βγει το διαζύγιο. Τότε ο απροσδόκητος νικητής θα χρειαστεί να ζήσει διπλή ζωή υποδυόμενος έναν πάμφτωχο για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς