Επισκέψιμο ξανά για το κοινό το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 08:01
A- A A+

Τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίο ντε Τζανέιρο, μεταξύ αυτών το διάσημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, άνοιξαν εκ νέου τις πύλες τους για το κοινό, έπειτα από κλείσιμο 5 μηνών εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Το άνοιγμα του Χριστού συμβολίζει το άνοιγμα της Βραζιλίας στον τουρισμό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες, κατά τη διάρκεια της τελετή επαναλειτουργίας του μνημείου.

Οι επισκέπτες πρέπει να φοράνε μάσκα, να τηρούν ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο, ενώ δεν τους επιτρέπεται να κάθονται στο έδαφος, κάτι που έκαναν συχνά όσοι αναζητούσαν την καλύτερη γωνία για να τραβήξουν μία φωτογραφία.

Το άγαλμα, το οποίο εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο εθνικό πάρκο του δάσους Τιζούκα. Στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710 μέτρων. Έχει ύψος 32 μέτρα, ζυγίζει 1.000 τόνους και μάλιστα είναι εγκατεστημένο με τρόπο ώστε να ατενίζει την πόλη του Ρίο. Θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931.

Η ανάβαση των επισκεπτών στο βουνό για να δουν το άγαλμα γίνεται πλέον με σύγχρονα μέσα, με ανελκυστήρες που προσφέρουν πανοραμική θέα και κυλιόμενες σκάλες. Έτσι, οι επισκέπτες δεν αντιμετωπίζουν πλέον τη δυσκολία να ανέβουν τα 220 σκαλιά για να φτάσουν στη βάση του αγάλματος.

Τρεις είναι οι πανοραμικοί ανελκυστήρες που ανεβάζουν τους επισκέπτες στο άγαλμα του Χριστού. Ο καθένας μπορεί να μεταφέρει 14 άτομα. Η πρόσβαση στους ανελκυστήρες είναι εύκολη και γι’ αυτούς που φτάνουν με αυτοκίνητο και γι’ αυτούς που φτάνουν με τρένο.

Επιπλέον, υπάρχουν και τέσσερις κυλιόμενες κλίμακες πλάτους 4 μέτρων, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν έως και 9.000 επισκέπτες την ώρα. Η μόνη δυσκολία που έχουν να ξεπεράσουν πλέον οι τουρίστες, είναι το πώς θα καταφέρουν να έχουν μέσα στη φωτογραφία ολόκληρο το άγαλμα. Και αυτό διότι είναι τόσο ογκώδες και ψηλό που πρέπει να ξαπλώνουν στο έδαφος για να το φωτογραφήσουν –κι αυτό, πλέον, απαγορεύεται. Τους αποζημιώνει, ωστόσο, η εκπληκτική θέα από την κορυφή.  

Προτεινόμενα για εσάς