Πήρε την 92η pole position της καριέρας του ο Χάμιλτον

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 19:00
A- A A+

Για 92η φορά στην καριέρα του ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position και θα εκκινήσει πρώτος στο αυριανό (16/08) ισπανικό γκραν πρι της Formula 1, που θα διεξαχθεί στην πίστα της Βαρκελώνης.

Ο Βρετανός εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με Mercedes στις σημερινές (15/08) κατατακτήριες δοκιμές με 1:15.584 και εξασφάλισε την πρώτη θέση της εκκίνησης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό «ομόσταυλό» του, Βάλτερι Μπότας.

Να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον έφτασε τις 5 pole position στο ισπανικό γκραν πρι και συνολικά 92 στη σπουδαία καριέρα του, ενώ η Mercedes πανηγύρισε την έκτη pole position της στα ισάριθμα πρώτα γκραν πρι του 2020.

Πίσω από τα «ασημένια βέλη» κατετάγη ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ενώ πλάι στον Ολλανδό στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Σέρχιο Πέρες με Racing Point, ο οποίος ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και επέστρεψε ύστερα από απουσία δύο αγώνων.

Στα αξιοσημείωτα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών του ισπανικού γκραν πρι ήταν ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari περιορίστηκε στην ένατη θέση, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη δεύτερη Ferrari έμεινε εκτός του Q3, καθώς ήταν δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Λάντο Νόρις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις