Γραμμή Μητσοτάκη για «όλα στο φως» χωρίς εκδίκηση

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 08:32
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Φρένο» σε όσους ζητούν «αίμα» και κινούνται στη λογική της εκδίκησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για την περίοδο διακυβέρνησης των κ. Τσίπρα – Καμμένου, επιδιώκει να βάλει το Μαξίμου.

Μία ομάδα στελεχών γύρω από τον Πρωθυπουργό και κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. που ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς, μεταφέρουν μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη ότι η αντίδραση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης στις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πώς λειτουργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρέπει να είναι ψύχραιμη, να ενισχύσει τους απαξιωμένους θεσμούς και τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και να μην κινηθεί στη γραμμή της εκδίκησης, στο «ή εσείς ή εμείς» που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και νέο διχασμό.

Τα όσα μεταφέρουν οδηγούν στο συμπέρασμα πως η πρόθεση είναι «όλα στο φως» αλλά χωρίς θεσμικούς ακροβατισμούς και ακρότητες σαν αυτές που προηγήθηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που - εκτός των άλλων - θα έδιναν λαβή και στα περί «θυματοποίησης» του κ. Τσίπρα.

Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη σε άρθρο της στην «Καθημερινή».

«Παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε ποτέ στη μεταπολιτευτική περίοδο» σημείωσε ενδεικτικά ο κ. Χρυσοχοίδης, πρόσθεσε ωστόσο ότι «χρειάζεται να δούμε με μεγάλη περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα το τι συνέβη, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τις θεσμικές εγγυήσεις».

«Όχι στην παγίδα της ποδοσφαιροποίησης» είναι το μήνυμα της κ. Μπακογιάννη με το άρθρο της, τονίζοντας ότι «το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κόμματά μας. Το θέμα σήμερα για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας οφείλει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη Δικαιοσύνη». Σημειώνει ακόμη ότι «εάν χειριστούμε τα γεγονότα αυτά με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας δηλαδή τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε, κατά τη γνώμη μου, υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό».

Ως πράγματα «που δεν έχουμε ξανά ζήσει ούτε ξανακούσει στην μεταπολίτευση» χαρακτήρισε τη συνομιλία Παππά-Μιωνή αλλά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «όλα αυτά έχουν οσμή παρακράτους που τραυματίζουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία», κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει πολιτικά «αν γνώριζε για όλα αυτά», τόνισε ωστόσο ότι «το θέμα είναι να μην τραυματιστούν οι θεσμοί και να μην ποδοσφαιροποιηθεί η πολιτική ζωή», καταλήγοντας: «Και για τη κοινωνία, το μήνυμα είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί εδώ κινδυνεύουν να απαξιωθούν τα πάντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή