Σε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού συμμετείχε ο Χάμιλτον

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 09:57
UPD:10:11
REUTERS/Loren Elliott
A- A A+

Σε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού συμμετείχε την Κυριακή (21/06) ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον.

Ο 35χρονος Βρετανός «πιλότος» της Mercedes περιέγραψε την εμπειρία του στο Instagram: «Πήγα στο Χάιντ Παρκ για την ειρηνική διαμαρτυρία και ήμουν τόσο υπερήφανος που έβλεπα τόσα πολλά άτομα από όλες τις φυλές, που υποστηρίζουν αυτό το κίνημα. Ήμουν υπερήφανος που ήμουν εκεί για να αναγνωρίσω και να υποστηρίξω το κίνημα της Μαύρης Ζωής και την μαύρη κληρονομιά μου».

Νωρίτερα, με συνέντευξή του στους «Sunday Times», ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε την πρόθεσή του να συστήσει μία επιτροπή, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων μαύρων στα επαγγέλματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης της επιστήμης, της τεχνολογίας και των μαθηματικών.

Σε συνεργασία με τη Βασιλική Βρετανική Ακαδημία Μηχανικών, η Επιτροπή του Χάμιλτον επιδιώκει να καταστήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μια κοινότητα την οποία περιέγραψε ως «τόσο διαφορετική όσο ο περίπλοκος, πολυπολιτισμικός κόσμος στον οποίο ζούμε».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις