Απάντηση Γ. Κουμουτσάκου σε Χ. Σολάνα για το «βέτο»

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 13:32
A- A A+

«Σε κανέναν δεν αρέσουν τα βέτο, γι αυτό πρέπει τα προβλήματα να λύνονται με τρόπο αμοιβαίως αποδεκτό και πρέπει να εγκαταλείπονται λογικές αδιαλλαξίας και εντάσεων που προδίδουν συχνά αντιπαραγωγική αλαζονεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γεώργιος Κουμουτσάκος, ερωτηθείς να σχολιάσει τη φράση του Υπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα.

Ο κ. Σολάνα είπε χθες «δεν μου αρέσουν τα βέτο», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Η μόνιμη αντιππροσωπεία μας στις Βρυξέλλες έχει προβεί ήδη σε ενέργειες στο γραφείο του κ. Σολάνα όπου επισημαίνει τις ελληνικές θέσεις και την ελληνική δυσαρέσκεια, ενώ εντός της ημέρας ή αύριο - επειδή ο κ. Σολάνα ταξιδεύει - η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα επικοινωνήσει μαζί του, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια φράση: «Σε κανέναν δεν αρέσουν τα βέτο» χρησιμοποίησε η υπουργός Εξωτερικών, λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή