Κόσμος
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 13:32

Απάντηση Γ. Κουμουτσάκου σε Χ. Σολάνα για το «βέτο»

«Σε κανέναν δεν αρέσουν τα βέτο, γι αυτό πρέπει τα προβλήματα να λύνονται με τρόπο αμοιβαίως αποδεκτό και πρέπει να εγκαταλείπονται λογικές αδιαλλαξίας και εντάσεων που προδίδουν συχνά αντιπαραγωγική αλαζονεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γεώργιος Κουμουτσάκος, ερωτηθείς να σχολιάσει τη φράση του Υπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα.

Ο κ. Σολάνα είπε χθες «δεν μου αρέσουν τα βέτο», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Η μόνιμη αντιππροσωπεία μας στις Βρυξέλλες έχει προβεί ήδη σε ενέργειες στο γραφείο του κ. Σολάνα όπου επισημαίνει τις ελληνικές θέσεις και την ελληνική δυσαρέσκεια, ενώ εντός της ημέρας ή αύριο - επειδή ο κ. Σολάνα ταξιδεύει - η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα επικοινωνήσει μαζί του, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια φράση: «Σε κανέναν δεν αρέσουν τα βέτο» χρησιμοποίησε η υπουργός Εξωτερικών, λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.