Επίσημη επίσκεψη Κουσνέρ αύριο στην Τουρκία

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2007 16:04
A- A A+

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών της τουρκικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας με το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος πραγματοποιεί αύριο επίσημη επίσκεψη στην ¶γκυρα.

Σημειώνεται πως οι τουρκικές αρχές προβάλουν τον τελευταίο καιρό σημαντικές αιτιάσεις σε βάρος της Γαλλίας, για τη στάση των γαλλικών αρχών απέναντι στο ΡΚΚ.

Ο Ριζά Αλτούν γνωστός και ως «ταμίας» του ΡΚΚ, ξέφυγε από τον έλεγχο της γαλλικής αστυνομίας που τον είχε συλλάβει, ενώ το ίδιο έγινε και με τον ο Νεντίμ Σεβέν, που επίσης κατάφερε να δραπετεύσει μετά τη σύλληψη του στην Γαλλία. Ορισμένοι στην ¶γκυρα αποδίδουν την απόδραση των δύο μελών του ΡΚΚ σε αμέλεια της γαλλικής αστυνομίας.

Ο Γάλλος υπουργός θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του κ. Αλί Μπαμπατζάν και θα γίνει δεκτός επίσης από τον πρόεδρο κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γάλλος υπουργός αναμένεται να αναχωρήσει από την Τουρκία το απόγευμα της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή