FIA: Μείωση του προϋπολογισμού και νέοι κανόνες στην F1

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 09:34
UPD:09:43
REUTERS/HENRY ROMERO
A- A A+

Αλλαγές έρχονται στην Formula 1 από το 2021, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη του παγκοσμίου συμβουλίου της FIA,

Στη διάρκειά της συνεδρίασης επικυρώθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές στους αθλητικούς, τεχνικούς και οικονομικούς κανονισμούς της F1, που αφορούν μείωση του προϋπολογισμοί, όρια τεχνικών ενημερώσεων στα αυτοκίνητα, περιορισμούς στις δοκιμές, αλλά και κανόνες σε αγώνες χωρίς θεατές.

Μετά τη διαδικασία ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, υποστήριξε πως «οι αλλαγές που συζητήθηκαν αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου για την βιωσιμότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού του σε έναν κόσμο συγκλονισμένο από την πανδημία».

Μία από τις βασικές αλλαγές που έρχονται το 2021 θα αφορά την εισαγωγή ενός νέου ανώτατου ορίου στον εποχικό προϋπολογισμό, ένα θέμα στο οποίο οι ομάδες είχαν ήδη συμφωνήσει, από 175 έως 145 εκατ. δολάρια.

Στην επόμενη διετία θα μειωθεί στα 140 και μετά στα 135, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ένα πρόγραμμα 21 αγώνων. Την επόμενη σεζόν, η οποία περιλαμβάνει μονοθέσια ίδια με αυτά του 2020, οι ενημερώσεις θα είναι περιορισμένες, επίσης όσον αφορά στις μονάδες ισχύος και θα εισαχθεί επίσης ένα όριο για την αντικατάσταση των συστημάτων εξάτμισης.

Οι περιορισμοί που σχετίζονται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναφέρουν ότι για τους αγώνες χωρίς θεατές, κάθε ομάδα θα μπορεί να λειτουργεί το ανώτερο μέ 80 άτομα, 60 εκ των οποίων θα ασχολούνται μόνο για παροχή βοήθειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις