Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 14:09
UPD:14:09
A- A A+

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, σήμερα καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου διαμαρτύρονται με διάφορα δρώμενα έξω από το ΥΠΠΟΑ.

Οι καλλιτέχνες με πορεία ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς τη Βουλή, ενώ αυτή την ώρα κλειστή είναι η οδός Σταδίου.

Το κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος

«Εξαντλήθηκε η επιείκεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας προς τους καλλιτέχνες». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην πιο πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαμε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι στις κυβερνητικές προθέσεις να στηρίξει αποτελεσματικά το σύνολο των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Με δεδομένα όλα αυτά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να καλυφθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο, που παραμένουν ακόμα και τώρα «αόρατοι».

Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, η Ομοσπονδία, τα Σωματεία και οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου συγκεντρωνόμαστε στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. Τηρώντας όλες υγειονομικές προφυλάξεις, (αποστάσεις, μάσκα και γάντια).

Δεν ζητάμε καμία επιείκεια, δεν εκλιπαρούμε, απαιτούμε την αυτονόητη στήριξη όλων των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Προτεινόμενα για εσάς