Covid-19: Βραζιλία, το νέο επίκεντρο της πανδημίας μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία

Τουλάχιστον 116 νοσοκόμες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό
Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 11:05
UPD:11:10
REUTERS/RAHEL PATRASSO
A- A A+

Ραγδαία εξαπλώνεται η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη Βραζιλία, όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν πλέον και της Βρετανίας, γεγονός που φέρνει τη χώρα πρώτη στη σχετική λίστα μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.   

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στη Βραζιλία ανέρχεται σε 255.368, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο αριθμός των θανάτων ωστόσο - 16.792 - είναι χαμηλότερος απ’ ό,τι στη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Οι ασθενείς της νόσου κατακλύζουν ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια πανδημία αυτού του μεγέθους και αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Τουλάχιστον 116 νοσοκόμες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βραζιλία των  210 εκατομμυρίων κατοίκων, ανέφερε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Νοσηλευτών. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από οπουδήποτε από αλλού, επισημαίνει η Wall Street Journal.   

Στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 είναι έξι φορές μεγαλύτερος από τη Βραζιλία, έχουν χάσει τη ζωή τους 107 νοσηλευτές. Στην Ιταλία, η καταγράφει διπλάσιους θανάτους από τη Βραζιλία, 39 νοσοκόμες έχουν πεθάνει από τον ιό, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Νοσηλευτών της Ιταλίας.

Οι νοσοκόμες και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας στη Βραζιλία, έχουν ριχτεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού με πολύ παλαιό εξοπλισμό, ενώ καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις σε προστατευτικά προσώπου, γυαλιά, γάντια και ειδικές ρόμπες για να καταπολεμήσουν μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, ανέφεραν σε συνεντεύξεις οι νοσοκόμες σε πέντε πολιτείες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Σαο Πάολο, τον Μπρούνο Κόβας, η πληρότητα των νοσοκομείων της πόλης έχει φθάσει το 90% και θα μπορούσε να εξαντληθεί σε διάστημα σε περίπου δύο εβδομάδων. Το Σάο Πάολο είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής από την κρίση του κορωνοϊού, με ήδη 3.000 νεκρούς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή