Σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας στον τομέα του Πολιτισμού

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 18:17
A- A A+

Διμερή συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας θα υπογράψουν Ελλάδα και Κίνα στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη νεά επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη στο Πεκίνο.

Αυτό συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο ο κ. Λιάπης με τον Κινέζο ομόλογό του Sun Jiazheng.

Επίσης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου της Κίνας στην Αθήνα, ενώ κατά την επίσκεψη του του Κινέζου υφυπουργού Πολιτισμού στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου θα ανανεωθεί το Μορφωτικό Πρόγραμμα μεταξύ των δύο χωρών, που προβλέπει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Λίγο αργότερα όσοι βρέθηκαν στο Poly Theatre του Πεκίνου ταξίδεψαν με τη μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη. Με τη συναυλία του Έλληνα μουσικοσυνθέτη «Αλέξανδρος -Δρόμοι που δεν περπάτησες» ξεκίνησαν και επισήμως οι εκδηλώσεις για το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα.

Στις 11.30 το πρωί (ώρα Πεκίνου), ο κ. Λιάπης εγκαινίασε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, που άνοιξε επισήμως τις πύλες του με την έκθεση φωτογραφίας «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Γιάννη Ψιλάκη».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς