«Κόλλησε» στο Χονγκ Κονγκ λίγο πριν ολοκληρώσει τον γύρο του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 14:15
Facebook / Once Upon a Saga

Ο ταξιδιώτης Θορνμπιορν Πέντερσεν στο Χονγκ Κονγκ.

A- A A+

Εδώ και σχεδόν 6,5 χρόνια, ο Θόρνμπιορν Πέντερσεν ξεκίνησε για ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, έχοντας ως στόχο να «πατήσει» διαδοχικά σε κάθε χώρα του πλανήτη δίχως να μπει σε αεροπλάνο. Αν και χρειάζεται να επισκεφθεί μόλις εννέα χώρες ακόμη για να τα καταφέρει, ο κορωνοϊός έβαλε «φρένο» στο ταξίδι, με τον ίδιο να παραμένει στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το CNN, ο 41χρονος Πέντερσεν ανέμενε στο Χονγκ Κονγκ για να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό το Παλάου, ωστόσο το ξέσπασμα της πανδημίας και οι επακόλουθοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εκτροχίασαν τα σχέδιά του.

Ωστόσο, ο Δανός υπήκοος και η πρέσβης καλής θέλησης του Ερυθρού Σταυρού της Δανίας δήλωσε αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί ό,τι του προσφέρει αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ξεκινώντας πεζοπορία σε μονοπάτια του Χονγκ Κονγκ, ενώ παράλληλα εργάζεται με τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό. Όπως ανέφερε μιλώντας στο CNN Travel, κάθε μέρα που περνά στο Χονγκ Κονγκ, νιώθει πως προοδεύει κι ας χάνει καθυστερεί το εγχείρημά του.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση πως θα χρειαστεί να ταξιδεύει για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα βάσει των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, αν και παραδέχθηκε ότι έχει σκεφτεί να εγκαταλείψει τα σχέδιά του, καθώς συχνά αισθάνεται έτοιμος να γυρίσει στο σπίτι, έχοντας κουραστεί αρκετά. «Αλλά είμαι επίσης πεισματάρης», συμπλήρωσε.

Εξήγησε, εξάλλου, πως από μικρός ήταν μόνιμα με το ένα πόδι στη Δανία και με το άλλο σε μια άλλη χώρα, καθώς ο πατέρας του εργαζόταν για τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ η μητέρα του – η οποία είναι ξεναγός – κατάγεται από τη Φινλανδία. Ο Πέντερσεν εργάστηκε στον κλάδο της ναυτιλίας και των logistics για 12 χρόνια, έχοντας κάνει επαγγελματικά ταξίδια σε Λιβύη, Μπαγκλαντές, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γροιλανδία και Φλόριντα.

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι

Η ιδέα να επισκεφθεί κάθε χώρα σε ένα ταξίδι χωρίς στάση και δίχως αεροπλάνο του ήρθε ξαφνικά, μέσω ενός άρθρου που του έστειλε ο πατέρας του, όπως εξήγησε. Μετά από 10 μήνες προγραμματισμού, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 10 Οκτωβρίου 2013. Πρώτα ταξίδεψε στην Ευρώπη, ακολούθως σε Βόρεια και Νότια Αμερική, ενώ οι επόμενοι προορισμοί του ήταν η Καραϊβική, η Αφρική, η Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή, η Ανατολική Ευρώπη, η Ασία και τέλος τα απομακρυσμένα νησιά του Ειρηνικού.

Ο ίδιος έχει θέσει ως κανόνα να περνά τουλάχιστον 24 ώρες σε κάθε χώρα, ενώ κατά μέσο όρο ισχυρίζεται πως ξοδεύει 20 δολάρια την ημέρα. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις του, έχει χρησιμοποιήσει ταξί, τρένα, λεωφορεία, ωτοστόπ, καράβια, αλλά και φορτηγά πλοία που μετέφεραν εμπορεύματα έχοντας έρθει σε συνεννόηση με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Με πληροφορίες από CNN

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή