«Τα απολυμαντικά δεν χορηγούνται σε ανθρώπους» προειδοποιεί η Reckitt Benckiser

Στον απόηχο των εξωφρενικών δηλώσεων Τραμπ
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 13:57
UPD:14:00
shutterstock
A- A A+

Σε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως τα απολυμαντικά δεν πρέπει να χορηγείται σε ανθρώπους αναγκάστηκε να προβεί η Reckitt Benckiser, στον απόηχο σχετικών δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Παρερμηνεύοντας μάλλον το πόρισμα μίας έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο ιός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου και τις υψηλές θερμοκρασίες, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε αφενός την ακτινοβόληση των ασθενών με υπεριώδη ακτινοβολία και αφετέρου τη ενδοφλέβια χορήγηση κάποιου είδους απολυμαντικού στον οργανισμό των ασθενών. Αμφότερες οι προτάσεις του απορρίπτονται ως επικίνδυνες ακόμη και από δικούς του αξιωματούχους υγείας.

Η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, έσπεσε να ανακοινώσει σήμερα ότι τα απολυμαντικά δεν «χορηγούνται» στους ανθρώπους. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή