5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 10:09
A- A A+

 

Θετικά στον κορωνοϊό ήταν τα 20 από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από τον οικισμό στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

 

 Tη Μ. Εβδομάδα ανοίγει το TAXISNET για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2020. Δείτε εδώ πώς θα γίνουν οι δηλώσεις, πώς φορολογούνται τα εισοδήματα. Σκέψεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ από την κυβέρνηση και νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

 

Στέλνει ο Covid19 την Τουρκία στην αγκαλιά του ΔΝΤ; Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε χθες ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με όλες τις χώρες-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, τουρκική, φιλοκυβερνητική εφημερίδα ανέφερε σε άρθρο την πιθανότητα δανεισμού από το ΔΝΤ, συμβάλλοντας στο να αποκτήσει νομιμοποίηση μια ιδέα που για τους αξιωματούχους της Άγκυρας θεωρείτο «κόκκινο πανί». 

 

Από τις 10 Ιανουρίου, όταν οι κινεζικές μελέτες δεν είχαν ακόμη καταλήξει ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο,ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ήδη προειδοποίησει τόσο τις ΗΠΑ όσο και άλλες χώρες ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης από σταγονίδια, αλλά και από μολυσμένες επιφάνειες.

 

Σε κίνδυνο βρίσκεται η συμφωνία ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία για μειώσεις ρεκόρ στην προσφορά πετρελαίου σε μία προσπάθεια να απορροφηθεί το πλεόνασμα από την αγορά και να βρουν στήριγμα οι τιμές. Αν και οι δύο πλευρές άφησαν κατά μέρος τις διαφορές τους και κήρυξαν ανακωχή στον πόλεμο τιμών, μία τρίτη χώρα, το Μεξικό, ήρθε να ανάψει νέες φωτιές. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή