Η F1 έβαλε σε υποχρεωτική άδεια το μισό προσωπικό της

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 19:33
UPD:19:37
EPA/SRDJAN SUKI
A- A A+

Η Φόρμουλα Ένα έθεσε περίπου το μισό προσωπικό της σε υποχρεωτική άδεια ως το τέλος Μαΐου, με τον πρόεδρο, Τσέις Κάρεϊ και το διοικητικό προσωπικό επίσης να δέχονται περικοπή μισθού, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της F1 σήμερα (7/4).

Πηγές ανέφεραν ότι υποχρεωτική άδεια δόθηκε κυρίως σε υπάλληλους που εργάζονταν σε αγώνες τα σαββατοκύριακα και οι οποίοι δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Η εταιρία απασχολεί απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους. Η σεζόν στην F1 δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, με τον εναρκτήριο αγώνα της 15ης Μαρτίου στην Αυστραλία να έχει ματαιωθεί, όπως κι εκείνος στο Μονακό.

Άλλοι αγώνες έχουν αναβληθεί, με την ιδιοκτήτρια αρχή της διοργάνωσης «Liberty Media» να ελπίζει ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι επί ευρωπαϊκού εδάφους, πανδημίας επιτρεπούσης, με μειωμένο πρόγραμμα 15-18 αγώνων.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η ηγεσία της F1 δέχθηκε εθελοντικά «κόψιμο» των αποδοχών της που έφτασε το 20%, αλλά θα παραμείνει κανονικά στην εργασία της, με τον Κάρεϊ να δέχεται τη μεγαλύτερη μείωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις