Σε Λονδίνο και Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα η Ντ. Μπακογιάννη

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007 18:35
A- A A+

Διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ την Τετάρτη 7 του μηνός θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο, τη Δευτέρα η κ. Μπακογιάννη θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο «London School of Economics» (LSE).

Την Τρίτη, θα έχει συνάντηση με το Βρετανό ομόλογό της κ. David Miliband. Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι, μεταξύ άλλων, οι διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ε.Ε., το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, οι εξελίξεις στο θέμα του Κοσόβου και της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και άλλα ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Την ίδια μέρα η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή Επιστροφής των Μαρμάρων της Ακρόπολης, ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Οξφόρδη όπου πρόκειται να μιλήσει στο St’ Anthony’s College με θέμα «Does Europe have a message for the world?».

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007, η Υπουργός των Εξωτερικών θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογό της κ. Frank-Walter Steinmeier. Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι εξελίξεις στην Ε.Ε., στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή