Αλβανία: Νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 11:40
UPD:11:53
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Συμπληρώνεται σήμερα η πρώτη βδομάδα που η Αλβανία βρίσκεται σε γενική καραντίνα, με την κυβέρνηση να αναγγέλλει συνεχώς νέα αυστηρά μέτρα.

Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί επίσημα ένας νεκρός και 42 κρούσματα κορωνοϊού σε περίπου 540 εξεταζόμενους. Είκοσι άτομα νοσηλεύονται, από τα οποία τρία είναι σε σοβαρότερη κατάσταση. Ένας ασθενής είναι διασωληνομένος.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες με την Ιταλία και τις αεροπορικές, θαλάσσιες και οδικές με την Ελλάδα - επιτρέπει μόνο τη διέλευση Ελλήνων υπηκόων ή Αλβανών με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα). Τα ίδια μέτρα ισχύουν και με το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και εν μέρει με τη Βόρεια Μακεδονία. Από σήμερα απαγορεύτηκαν οι αεροπορικές πτήσεις και προς Ισπανία.

Στο εσωτερικό της χώρας έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστά παραμένουν τα ρεστοράν, οι καφετέριες και κάθε άλλος χώρος μαζικής συνάθροισης.

Ανεστάλη επίσης η διεξαγωγή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων στη χώρα ενώ ανακοίνωσαν την αναστολή των εκδηλώσεών τους οι θρησκευτικές κοινότητες με εξαίρεση την ορθόδοξη εκκλησία που ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί κανονικά η θεία λειτουργεία της Κυριακής και η θεία κοινωνία.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή