Γκάφα Σαρκοζί

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2007 20:49

A- A A+

Το θέμα πέρασε «στα ψιλά», καθώς ο γάλλος πρόεδρος ξανακέρδισε τις καρδιές των Αμερικανών, με το χειροφίλημα στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, τις δηλώσεις πάθους για την προσήλωση του στις αμερικανικές αξίες και την επίδειξη συναίνεσης με τους Αμερικανούς σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της διεθνούς πολιτικής.

Σε ομιλία του εκτός κειμένου, σε συνάντηση Γάλλων και Αμερικανών επιχειρηματιών, ο βιαστικός κ. Σαρκοζί χαρακτήρισε την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Κοντολίζα Ράις, μετανάστρια, με αμερικανικό διαβατήριο που απέκτησε τα τελευταία είκοσι χρόνια!

Γιος ο ίδιος Ούγγρου μετανάστη, ενώ ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του ήταν Εβραίος από τη Θεσσαλονίκη, έχει τόσο πολύ παθιαστεί με το θέμα των μεταναστών, που τούς βλέπει παντού.

Το λεκτικό ολίσθημα του κ. Σαρκοζί -καθότι η πρώτη Αφροαμερικανή που κατέχει τόσο υψηλό αξίωμα στις ΗΠΑ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλαμπάμα, και ο παππούς της είχε ιδρύσει την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία του Ουέστμινστερ- το προσπέρασε ακόμη κι η «ατσάλινη μανόλια», που δεν είναι το είδος γυναίκας που προκαλεί κανείς σε «μπρα ντε φερ».

Είναι λογικό. Τώρα το Παρίσι δεν είναι «κόκκινο πανί» για τον Λευκό Οίκο.

Κ.Τ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή