Covid-19: Aρνητικό το δείγμα του ναυτικού στο Blue Star Myconos

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 16:39
UPD:19:14
Γιάννης Καρακωνσταντής
A- A A+

Αρνητικό ήταν το δείγμα του εργαζόμενου στο πλοίο Blue Star Myconos που απέπλευσε χθες βράδυ από Καβάλα και παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι δεμένο στη Λήμνο.

Το μέλος του πληρώματος είχει παρουσιάσει συμπτώματα κορωνοϊού, μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ελήφθη επίχρισμα, το οποίο εξετάστηκε κατά προτεραιότητα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα η πλοιοκτήτρια, Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, αναθεώρησε προηγούμενη ανακοίνωσή της περί μη επιβίβασης επιβατών στο πλοίο κατά τη συνέχιση του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ (Σάμο)-Καρλόβασι (Σάμο)-Φούρνους-Αγ. Κήρυκο (Ικαρία)-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Όπς ενημέρωσε, καθώς το δείγμα που εστάλη για έλεγχο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε αρνητικό για κορωνοϊό SARS-CoV-2, αναστέλλεται η προηγούμενη οδηγία του ΕΟΔΥ για μη επιβίβαση επιβατών στους ενδιάμεσους λιμένες. Οι επιβάτες θα ενημερωθούν από την εταιρεία και τα κατά τόπους πρακτορεία για την ώρα αναχώρησης του πλοίου από κάθε λιμάνι αναχώρησης.

Η Attica Group δηλώνει πως ήταν από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, τους οποίους και ευχαριστεί για τη συνεργασία και οδηγίες τους, βάσει των οποίων και αποκλειστικά λειτούργησε.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή