Λήμνος: Απέπλευσε το Blue Star Myconos - Αναμένονται τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 15:59
UPD:16:36
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
A- A A+

Αναχώρησε για Μυτιλήνη στις 3.15 το μεσημέρι της Πέμπτης το πλοίο Blue Star Myconos, από τη Μύρινα της Λήμνου, όπου είχε ακινητοποιηθεί από τα ξημερώματα.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτέλεσματα για το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ελήφθη επίχρισμα, το οποίο εξετάστηκε κατά προτεραιότητα στο Νοσκοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια, Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, το πλοίο συνεχίζει το υπόλοιπο δρομολόγιό για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ (Σάμο)-Καρλόβασι (Σάμο)-Φούρνους-Αγ. Κήρυκο (Ικαρία)-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Ωστόσο, δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Η εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Αttica Group, χθες το βράδυ, πριν την αναχώρησή του στις 21.30 για το δρομολόγιο Καβάλα-Πειραιάς, αναφέρθηκε από τον γιατρό του πλοίου περίπτωση μέλους πληρώματος που παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο τοπικό νοσοκομείο. Κατόπιν συνεννόησης με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, το πλοίο απέπλευσε για το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, όπου κατέπλευσε γύρω στις 02:00.

Εκεί ενημερώθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας ότι, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξετάσεων από το νοσοκομείο Καβάλας και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19.

Με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και των λιμενικών Αρχών, το πλοίο παρέμεινε έκτοτε στη Λήμνο μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεώτερων εξετάσεων του ασθενούς, αργότερα σήμερα.

Συνολικά 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο αποβιβάσθηκαν, έχοντας λάβει οδηγίες από τις τοπικές Υγειονομικές Αρχές, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, 343 επιβάτες και 77 πλήρωμα, παρέμειναν στο πλοίο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή