Formula 1: Χωρίς θεατές ο αγώνας στο Μπαχρέιν, λόγω κοροναϊού

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 10:55
UPD:17:59
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

Την απόφαση να μην βρεθούν θεατές στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, έλαβαν οι διοργανωτές.

Ο λόγος έχει να κάνει με την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού σε διεθνές επίπεδο, που τελικά θα επηρεάσει και την Formula 1. Οι υπεύθυνοι του αγώνα ανακοίνωσαν την Κυριακή (8/03) ότι το γκραν πρι θα γίνει κανονικά, αλλά με την παρουσία μόνο αυτών που είναι απαραίτητοι για την τέλεσή του και όχι με θεατές.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος ούτε στο άθλημα ούτε στην παγκόσμια βάση υποστηρικτών του, το τριήμερο του αγώνα θα διεξαχθεί κανονικά ως μια εκδήλωση που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο αγώνας στο Μπαχρέιν είναι ο δεύτερος του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2020 και είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα το διάστημα 20-22 Μαρτίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου είχε ανακοινωθεί η αναβολή του κινεζικού γκραν πρι της Formula 1, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 17-19 Απριλίου στη Σανγκάη, λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Όπως ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή οι διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες αρχές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν, προκειμένου να βρεθεί λύση για πιθανές εναλλακτικές ημερομηνίες που θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας εντός του 2020, με την προϋπόθεση να έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις