Τη λύπη του για τη στάση της Γαλλίας εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2007 12:21
UPD:12:35
A- A A+

Την Γαλλία επέπληξε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν για τη στάση της έναντι της Αγκυρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ υποσχέθηκε ότι θα πιέσει για πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει εκφράσει την αντίθεσή του για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας ότι η μουσουλμανική χώρα δεν αποτελεί πραγματικά κομμάτι της Ευρώπης και θα έπρεπε αντί της ένταξής της, να της προσφερθεί μία ειδική σχέση με την Ενωση.

«Η στάση της Γαλλίας έναντι της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας μας λυπεί. Επηρεάζει αρνητικά την επιθυμία του λαού μας όσον αφορά την Ε.Ε.», δήλωσε ο Αλί Μπαμπατζάν και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η ενταξιακή διαδικασία θα προχωρήσει όπως έχει υποσχεθεί η Ε.Ε. και ότι η Ενωση θα σεβαστεί την αρχή ότι οι συμφωνίες είναι δεσμευτικές».

«Είναι υπεράνω αμφιβολίας ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και αυτό όχι για να κερδίσει την έγκριση της Ε.Ε., αλλά για το δικό της καλό», υπογράμμισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική ημερήσια εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, «Hurriyet», επικαλούμενη τον Μπαμπατζάν είπε ότι η Τουρκία σχεδίασε «ταχύτατες και θεαματικές μεταρρυθμίσεις» μαζί με την έγκριση του προϋπολογισμού του 2008 από το κοινοβούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή