«Μετωπική» των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με αιχμή τα εργασιακά

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 08:39
UPD:10:17
A- A A+

Σε αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση που ξεκινάει στις 10.00 το πρωί στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Η διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης γίνεται κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Είχε προηγηθεί η κατάθεση δύο επίκαιρων ερωτήσεων προς τον Πρωθυπουργό για τα εργασιακά ζητήματα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και από τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η συζήτηση, στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 14.00 το μεσημέρι.

Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη συζήτηση έχοντας στη «φαρέτρα» του τα θετικά σημάδια στην ελληνική οικονομία, όπως η ψήφος εμπιστοσύνης των αγορών στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και οι θετικές διαπιστώσεις της Κομισιόν. Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να σηκώσει τους τόνους με αιχμή το ζήτημα της προστασίας της α΄ κατοικίας, αλλά και το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα νησιά τα οποία σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών ροών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή