Θ. Ρουσόπουλος για εκλογικό νόμο

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2007 13:34
UPD:14:16
A- A A+

Πρόσκληση-πρόκληση προς το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του και να συμμετάσχει στην επικείμενη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία «εάν έρθει θα συζητήσουμε και τις προτάσεις του για το γερμανικό μοντέλο», απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, με συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον εκλογικό νόμο, ο κ. Ρουσόπουλος τάσσεται υπέρ των αλλαγών σε ό,τι αφορά τις μεγάλες περιφέρειες, και της αλλαγής του τρόπου διοίκησης σε επίπεδο τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίησης.

Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό, παρατηρώντας ότι οι ρυθμίσεις «αφορούν στους ήδη εργαζόμενους και εξαρτάται από τα πόσα χρόνια εργάζονται.'Έχουμε πει ότι γι' αυτούς που έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν θα αλλάξει τίποτα. Σε αυτούς που δεν έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα θα υπάρχουν ελαφρές τροποποιήσεις. Σε αυτούς που είναι πολύ μακριά από τη σύνταξη θα υπάρχουν μεγαλύτερες τροποποιήσεις», διευκρινίζει περαιτέρω.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή