Γαλλία: Ένας «Spiderman» κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 13:27
UPD:07/03/2020 02:34
euronews (στα ελληνικά)

Ο Αλέν Ρομπέρ επέλεξε τον δικό του τρόπο για να εκφράσει την αντίθεσή του στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθείται στη Γαλλία.

A- A A+

Με τον δικό του τρόπο κατόρθωσε να μαγνητίσει τα βλέμματα ο Γάλλος «Spiderman», Αλέν Ρομπέρ, σε μια προσπάθεια να συνταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών, οι οποίοι τάσσονται κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία.

Χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιον ιμάντα για την ασφάλειά του – όπως άλλωστε συνηθίζει - ο 57χρονος Ρομπέρ σκαρφάλωσε στο ύψους 187 μέτρων κτήριο που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της Total στο Παρίσι, τη Δευτέρα.

Ο Ρομπέρ έχει «κατακτήσει» στο παρελθόν τον Πύργο του Άιφελ, αλλά και τις κορυφές μερικών εκ των ψηλότερων κτηρίων στον κόσμο, ανάμεσα στα οποία το 153 μέτρων Galaxy Hotel στο Μακάου της Κίνας, ο 307 μέτρων πύργος «Cayan» του Ντουμπάι, αλλά και ο ουρανοξύστης «Μπουρτζ Χαλίφα» στην ίδια πόλη, ο οποίος στέκεται σε ύψος 828 μέτρων πάνω από το έδαφος.

Παράλληλα, έχει σκαρφαλώσει στον 38 ορόφων ουρανοξύστη Torre Agbar, ύψους 144 μέτρων, στη Βαρκελώνη, στο 29 ορόφων Melia Barcelona Sky hotel, ύψους 120 μέτρων, στην ίδια πόλη, αλλά και στον πύργο Shard του Λονδίνου, ο οποίος με ύψος 310 μέτρων είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στη Βρετανία.

Συνολικά έχει κάνει ανάβαση σε περισσότερους από 150 ουρανοξύστες και φιγουράρει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κερδίζοντας παράλληλα το προσωνύμιο Γάλλος «Spiderman».

Μια μονωτική ταινία αποτελεί συνήθως τον μόνο του «συνοδοιπόρο» στα εγχειρήματά του, ενώ όπως έχει αναφέρει ο ίδιος στο παρελθόν, φιλοδοξεί να σκαρφαλώνει σε κτήρια μέχρι τα 60 του χρόνια.

«Είμαι 57 ετών, συνεπώς όχι μακριά από τη συνταξιοδότηση. Και οι αναρριχήσεις είναι το μόνο μου εισόδημα. Πρέπει να συνεχίσω να σκαρφαλώνω μέχρι να είμαι 64 ή 67;», διερωτήθηκε αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με το AFP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή