Σενάρια ρωσικής ανάμιξης με στόχο την αποδυνάμωση Μπάιντεν ερευνούν οι ΗΠΑ

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 21:17
UPD:21:19
REUTERS/Aaron Josefczyk
A- A A+

To ενδεχόμενο ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική διαδικασία των ΗΠΑ επιχειρώντας να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν φέρεται να ερευνούν αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο πρώην αντιπρόεδρος παραμένει φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι έρευνες επικεντρώνονται στο εάν η Ρωσία προσπαθεί να αποδυναμώσει την υποψηφιότητα Μπάιντεν δημιουργώντας κλίμα αμφισβήτησης σχετικά με την ανάμιξή του στο παρελθόν στην αμερικανική πολιτική για την Ουκρανία την ώρα ο γιός του δούλευε σε ουκρανική εταιρεία ενέργειας. Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2020 θα μπορούσε να είναι πιο έντονη από ό,τι στις προεδρικές του 2016 και στις ενδιάμεσες του 2018.

Η διαδικασία αποπομπής του Τραμπ οφείλεται στις πιέσεις που άσκησε στον πρόεδρο της Ουκρανίας να ανοίξει έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν, καθώς και σε μια αβάσιμη θεωρία ότι η Ουκρανία και όχι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016.

Η στρατηγική του Κρεμλίνου για αποδυνάμωση του Μπάιντεν θα μπορούσε να είναι παρόμοια με το 2016, όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι η Ρωσία επιχείρησε να υπονομεύσει τη Χίλαρι Κλίντον και να βοηθήσει τον Τραμπ, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή