Τζόνσον - Τραμπ συζήτησαν για ΝΑΤΟ και εμπόριο, αλλά δεν φωτογραφήθηκαν μαζί

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 11:48
UPD:11:58
REUTERS/POOL
A- A A+

Μία πολύ καλή συνάντηση, από την οποία ωστόσο δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία, είχαν χθες το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για «διάφορα θέματα», δήλωσε γενικά και αόριστα ο Τζόνσον προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ ο Τραμπ έγινε πιο συγκεκριμένος μέσω Twitter, αναφέροντας ότι μεταξύ των θεμάτων ήταν το ΝΑΤΟ και το εμπόριο.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση και συζητήσαμε το μέλλον του ΝΑΤΟ, τι συμβαίνει στη Συρία και άλλα θέματα ασφαλείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Απέφυγε ωστόσο τεχνηέντως να απαντήσει για ποιον λόγο δεν φωτογραφήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο, ενόσω τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι ο Τζόνσον αποφεύγει ό,τι θα έβλαπτε σε αυτή τη φάση της προεκλογικής εκστρατείας του την εικόνα του – όπως οι πολύ στενές επαφές με τον Τραμπ. Ο ίδιος ο Τζόνσον άλλωστε είχε από την περασμένη εβδομάδα διαμηνύσει στον Τραμπ πως δεν επιθυμεί οποιαδήποτε παρέμβαση στη βρετανική πολιτική, ειδικά τούτη την πολύ κρίσιμη περίοδο.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρέθεσε δείπνο για τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στην Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας και συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για την Ατλαντική Συμμαχία να παραμείνει ενωμένη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή