Στην Κολομβία θα μεταβεί ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 10:46
A- A A+

Επίσκεψη στην Κολομβία θα πραγματοποιήσει «σύντομα» ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Γαλλία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τις ένοπλες επαναστατικές δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), μεταξύ των οποίων και η Γαλλο-Κολομβιανή πολιτικός, Ινγκριντ Μπετανκούρ.

Σε ερώτηση σχετικά ενδεχόμενη καταγραφή προόδου ως προς το θέμα ο Μπερνάρ Κουσνέρ έκανε λόγο στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe- 1 για «σύγκλιση απόψεων» μεταξύ ηγετών χωρών της Λατινικής Αμερικής και υπενθύμισε ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν τους συνάντησε πρόσφατα στο Μπουένος Αιρες κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ.

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, για τον οποίο η απελευθέρωση της Ινγκριντ Μπετανκούρ αποτελεί μια από τις προτεραιότητές του, «εργάζεται γι΄αυτό κάθε μέρα», είπε.

Η Ινγκριντ Μπετανκούρ, πρώην υποψήφια για την κολομβιανή προεδρία, απήχθη στις 23 Φεβρουαρίου 2002 από τις Farc, οι οποίες μάχονται εναντίον της κολομβιανής κυβέρνησης από το 1964.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή