Μέσω Καναδά για Τόκιο η Εθνική

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 16:15
UPD:16:27
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στον Καναδά και στην πόλη Βικτόρια θα μεταβεί σε μερικούς μήνες η Εθνική ομάδα μπάσκετ προκειμένου να διεκδικήσει το ένα από τα τέσσερα «χρυσά» εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με τον Ρικ Πιτίνο στο τιμόνι της η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει (23-28 Ιουνίου) στον πρώτο όμιλο την οικοδέσποινα του Προολυμπιακού τουρνουά, ομάδα του Καναδά και την Κίνα. Στον δεύτερο όμιλο συμμετέχουν Τσεχία, Τουρκία και Ουρουγουάη. 

Εκτός της μεγάλης απόστασης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και μία τρομερά ποιοτική ομάδα, τον Καναδά. Στο ρόστερ του έχει παίκτες που πρωταγωνιστούν στο ΝΒΑ και ήδη αρκετοί εξ αυτών, όπως ο Τζαμάλ Μάρει των Νάγκετς και ο Σάι Γκίλτζεους - Αλεξάντερ των Θάντερ, έχουν δηλώσει πως θα αγωνιστούν στο Προολυμπιακό. 

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και άλλα μεγάλα ονόματα των Καναδών, όπως ο Άντριου Ουίγκινς, ο Τρίσταν Τόμπσον, ο Κέλι Ολίνικ, ο Κόρι Τζόσεφ, ο Τρέι Λάιλς, ο Κεμ Μπιρτς και ο Ντουάιτ Πάουελ, όλοι τους παίκτες με πρωταγωνιστικό ή και λίγο πιο μικρό ρόλο στον «μαγικό κόσμο».

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ προκρίνονται στα ημιτελικά, όπου θα γίνουν αγώνες χιαστί και ακολουθεί ο τελικός που δίνει το ένα εισιτήριο. 

Η κλήρωση των ομίλων: 

Προολυμπιακό Τουρνουά Βελιγραδίου: 

1ος Όμιλος: Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία 

2ος Όμιλος: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη 

Προολυμπιακό Τουρνουά Κάουνας: 

1ος Όμιλος: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Κορέα 

2ος Όμιλος: Πολωνία, Σλοβενία, Ανγκόλα 

Προολυμπιακό Τουρνουά Σπλιτ:

1ος Όμιλος: Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό 

2ος Όμιλος: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία 

Προολυμπιακό Τουρνουά Βικτόρια: 

1ος Όμιλος: Ελλάδα, Καναδάς, Κίνα 

2ος Όμιλος: Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη 

ΕΟΚ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ήδη προκριθεί η οικοδέσποινα Ιαπωνία και οι Νιγηρία, Αργεντινή, ΗΠΑ, Ιράν, Γαλλία, Ισπανία και Αυστραλία από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις