Συντονισμό των δράσεων κατά του PKK ζητά από την ¶γκυρα η Βαγδάτη

Για μία άμαχη νεκροί από τις τουρκικές επιδρομές κάνει λόγο η ιρακινή κυβέρνηση
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 15:54
A- A A+

Συντονισμό ενδεχόμενων μελλοντικών τουρκικών δράσεων κατά των Κούρδων του PKK με τη Βαγδάτη ζήτησε από την ¶γκυρα ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι.

«Κατανοούμε πλήρως τις νόμιμες τουρκικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια εξαιτίας της τρομοκρατίας του PKK, όμως οποιαδήποτε δράση αναληφθεί πρέπει να είναι συντονισμένη και να έχει στόχο το PKK, όχι οποιοδήποτε άλλο τμήμα του ιρακινού πληθυσμού» δήλωσε ο Ζεμπάρι στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με το Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ που επισκέπτεται το Ιράκ.

Η ιρακινή κυβέρνηση κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή στη Βαγδάτη και διαμαρτυρήθηκε, αφού τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν χθες χωριά στο βόρειο Ιράκ. Επίσης ανακοίνωσε πως μια άμαχη σκοτώθηκε από τα πλήγματα.

«Οι απώλειες χθες μεταξύ των αμάχων οφείλονταν σε κακή συνεννόηση. Ελπίζουμε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις θα σταματήσουν και οποιαδήποτε μελλοντική δράση θα είναι περισσότερο συντονισμένη» πρόσθεσε.

Ανηχυσία για τις τουρκικές επιδρομές εξέφρασε η ΕΕ και απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/17/1453215.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή