Ημερίδα για τις δράσεις του Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 16:30
A- A A+

Ημερίδα με αντικείμενο την παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» της περιόδου 2007-2013, αλλά κυρίως το ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει ο Δημόσιος Τομέας στις μέρες μας συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΣΕΣΜΑ).

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός Εσωτερικών Καθ. Κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανήγγειλε την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος ευρείας αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης. Οι κυριότερες παρεμβάσεις του Προγράμματος αφορούν στη μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις κατά 25%, στη συντόμευση του χρόνου έκδοσης πιστοποιητικών κατά 50%, στον αυστηρό έλεγχο των δημόσιων προμηθειών, στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των δημόσιων κτιρίων στα άτομα με Αναπηρίες και στην εμπέδωση της ισότητας των δύο φύλων. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 631 εκ. €, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (80%) και Εθνικούς Πόρους (20%).

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), κος Νικόλαος Παπαδάτος, παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του ΣΕΣΜΑ αναφορικά με την επιτυχή μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και την προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ επισήμανε πως η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων έγκειται σε 4 παράγοντες:

- στη θέληση, στο όραμα και στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας,

- στην οργάνωση, στις διαδικασίες και στις ικανότητες του ανθρώπινου κεφαλαίου του Δημόσιου Τομέα,

- στην κουλτούρα που θα διέπει τη νέα μορφή διοίκησης και η οποία θα βασίζεται στον πελατο-κεντρικό προσανατολισμό της, στην αποτελεσματική επικοινωνία και στην ουσιαστική λειτουργία της εταιρικής σχέσης,

- στην ουσιαστική αξιοποίηση της τεχνολογίας σε όρους διασυνδεσιμότητας, υποδομών και ασφάλειας συναλλαγών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή