Ο Φερστάπεν θριάμβευσε στην Βραζιλία

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 21:28
UPD:21:36
REUTERS/RICARDO MORAES
A- A A+

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν πρι της Βραζιλίας, προτελευταίου του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο αγώνας στην πίστα του Ιντερλάγκος σημαδεύτηκε από τη σύγκρουση των μονοθεσίων της Ferrari!

Ο Ολλανδός εκκίνησε από την pole position και κατάφερε να περάσει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, ενώ η μεγάλη έκπληξη έγινε από τον Πιέρ Γκασλί που με την Toro Rosso πήρε την δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes.

Ο Φερστάπεν ήταν εξαιρετικός σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, μη επιτρέποντας σε καμία στιγμή στους διώκτες του να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να τον ξεπεράσουν.

Ο αγώνας στην «χώρα του καφέ» εξελίχθηκε σε τραγωδία για την Ferrari καθώς οι δύο της οδηγοί της, Φέτελ και Λεκλέρκ, συγκρούστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια αποχώρησαν! Συγκεκριμένα, στον 66ο γύρο ο Γερμανός και ο Μονεγάσκος είχαν επαφή, σε προσπάθεια του δεύτερου να υπερασπιστεί τη θέση του στην ευθεία με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να ολοκληρώσουν εκεί τον αγώνα τους.

Αυτός που θα πρέπει να σισθάνεται μεγάλος νικητής, πάντως, είναι ο Πιερ Γκασλί. Η Toro Rosso του έφτασε στη δεύτερη θέση, με τον ίδιο να ανεβαίνει στο podium για πρώτη φορά στη διάρκεια της εφετινής περιόδου και να «ξεσπά» στο team radio: «Τρομερό! Μαζί τα καταφέραμε, σπουδαία ομαδική δουλειά»!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις